keskiviikko 28. elokuuta 2013
Omenapiirakka
Parasta on, kun joku pyytää juuri sinua leipomaan jotakin herkullista. Silloin ei voi sanoa ei.
Tämä omppupiirakka tehtiin oman puun omenista (joita on muuten tosi paljon!) ja nautittiin aurinkoisena elokuun iltapäivänä sulavan vaniljajäätelön kera. Jääkaapista ei löytynytkään tällä kertaa kananmunia, mutta piiras onnistui ilmankin oikein erinomaisesti.
Tarvitset:
200g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
0,75 dl maustamatonta jogurttia
0,25 dl vettä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 omenaa
kanelia
sokeria
Tee näin:
1. Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri ja sitten jauhot. Ota taikinasta n. 1 dl erikseen talteen ja sekoita loppuun taikinaan jogurtti, vesi, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (22-24cm). Viipaloi omenat ja asettelee tai ripottele ne pohjan päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
3. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kaunis omppupiirakka !
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista