torstai 29. joulukuuta 2016

Vanilja-puolukkakakku (Maidoton)






































Heippa pitkästä aikaa! Blogi on taas jäänyt unholaan syksyn ja talven kiireiden vuoksi, mutta nyt on aika herätellä se eloon. Tällaisen maidottoman vanilja-puolukkamoussekakun tein tapaninpäiväksi. Soijavalmisteista jää helposti häiritsevä sivumaku mousseen, mutta mausteet ja sokeri saavat sen häviämään valmiissa kakussa. Koristelut noudattivat tällä kertaa perinteisen hillittyä linjaa. :)

Tarvitset:
1 muna
0,5 dl sokeria
0,25 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 rkl kaakaojauhetta
2 prk maustamatonta soijatuorejuustoa (esim. Creamy Sheese tai Tofutti)
2 prk Alpro cuisine soya vispautuvaa
1 vaniljatanko
6 liivatelehteä
4 dl pakastepuolukkaa + kourallinen koristeluun
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Tee näin:
1. Pingota leivinpaperi 24cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sekoittaen vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Kaada massa kakkuvuoan pohjalle niin, että reunoille jää n. 1 cm kaistale ilman taikinaa. Paista pohjaa n. 5-8 min 200 asteisessa uunissa. Jäähdytä ja nosta pohja varovasti irti leivinpaperista, jotta se irtoaa paremmin, kun kakkua leikataan. Jätä pohja keskelle vuokaa.
2. Valmista vaniljakerros vaahdottamalla 1 prk Alpron soijavispikermaa ja sekoittamalla vaahtoon 1 prk soijatuorejuustoa. Mausta sekoittamalla joukkoon yhden vaniljatangon siemenet ja maun mukaan sokeria. Liota kolmea liivatelehtiä kylmässä vedessä n. viisi minuuttia ja liuota ne muutamaan ruokalusikalliseen kiehautettua (ei kiehuvaa) vettä. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana vaniljamassan sekaan samalla sähkövatkaimella huolellisesti sekoittaen. Kaada massa vuokaan ohuen kaakaopohjan päälle. Anna hyytyä vähintään muutama tunti.
3. Valmista seuraavaksi puolukkakerros. Mittaa 4 dl pakastettuja puolukoita ja sulata ne mikrossa (ulkomaiset kannattaa keittää). Survo sulat puolukat sauvasekoittimella ja paseeraa ne siivilän läpi pyreeksi. Vaahdota 1 prk soijakermaa ja sekoita joukkoon 1 prk soijatuorejuustoa sekä puolukkapyree. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Liota kolmea liivatelehteä kylmässä vedessä n. viisi minuuttia ja liuota ne muutamaan ruokalusikalliseen kiehautettua vettä. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana massan sekaan samalla sähkövatkaimella huolellisesti sekoittaen. Kaada massa vuokaan vaniljakerroksen päälle. Jos massa ei mahdu vuokaan kokonaan, voit jakaa siitä jälkkärimousseja pieniin kulhoihin. Anna kakun hyytyä vähintään muutama tunti.
4. Liu'uta ohutta veistä tai palettia kakkuvuoan ja kakun välissä, jotta kakun reunat irtoavat vuoasta. Irrota vuoka ja nosta kakku tarjoiluastialle. Koristele kakku puolukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti