keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

"Wild berry pound cake with mascarpone yogurt creme"








































...Eli mustikkainen suklaatornikakku. Sellaisen sain ohjeeksi tehdä siskoni miehen synttärikakuksi. Inspiraationa toimi tämä kuva Pinterestistä. Lisäksi toiveena oli käyttää macaron-leivoksia kakunkoristeena. Macaron-kuorien ohjeen löydät täältä. Täytin macaronit valkosuklaa-mustikkaganachella, johon lisäsin vähän maustamatonta tuorejuustoa.

Kakkupohjiin käytin Suklaapossun mielettömän mehevän suklaakakkupohjan ohjetta. Laskin ainesmäärät sopivaksi kolmelle pikkuvuoalle (a 12 cm), jotka sujautin uuniin yksi kerrallaan. Tässä kakkupohjan ohje kolmelle pikkukakulle.

Tarvitset:

100g voita
40 g suklaata
0,75 dl öljyä
1,5 dl vettä
Reilu 1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
0,4 tl suola
0,75 rkl vaniljasokeria


Tee näin:
1. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. 
2. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. 
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. 
4. Kaada taikinasta n. 2,5 dl voideltuun 12 cm irtopohjavuokaan paista 175°C noin 30 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa.
5. Anna jäähtyä vähän aikaa ja irrota vuoasta varovasti. Käytä palettia tai veistä apuna irrottaessa kakun reunoja irtopohjavuoasta. Kääri kakku sitten kelmuun ja jätä huoneenlämpöön odottamaan seuraavaa päivää. Paista kaksi kakkua lisää samasta taikinasta. Taikina säilyy hyvänä ensimmäisten kakkujen paistuessa.

Jogurttikreemi (tätä jäi paljon yli, joten ohjetta voi pienentää n. puolella. Ainesuhteet kuitenkin pysyvät samana.):
2 dl vispikermaa
70 g valkosuklaata
n. 130 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
2 kukkurallista ruokalusikallista tomusokeria
0,75 dl pakastemustikoita

Tee näin:
1. Sulata valkosuklaa.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sula valkosuklaa
3. Lisää tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisäsin näitä aineksia vähän näppituntumalla: tarkoituksena on saada koostumuksesta pehmeä ja valuvan näköinen, muttei oikeasti valuva. :D Mausta tomusokerilla.
4. Sulata pakastemustikat ja survo ne sauvasekoittimella. Paseeraa siivilän läpi ja lisää paseeratusta mustikasta n. 3 rkl kreemin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

Kakun kokoaminen:
1.  Poista kelmut kakuista. Jos kakkupohjat kohosivat uunissa päältä kuperiksi kuten minun tekivät, voit leikata kakuista vähän hattua pois, jotta päällimmäiset kerrokset pysyvät alimmaisten päällä paremmin.
2. Levitä alimmaisen kakun päälle ohuehko kerros kreemiä. Ripottele päälle pensasmustikoita ja karhunvadelmia. Nosta toinen kakku päälle ja toista sama.  Kakkua ei tarvitse kostuttaa, sillä pohja on todella mehevä muutenkin.
3. Levitä myös kolmannen kakun päälle kreemiä ja marjoja. Valuta kreemiä varovasti vähän ylimmän kakun reunojen yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti