maanantai 16. toukokuuta 2016

Mansikka-valkosuklaajuustokakku


























Kesä saapuu vauhdilla ja eipä kestä kauaa, kun kotimaista marjasatoa pääsee hyödyntämään leivonnaisissa. Tässä mansikka-valkosuklaakakussa on kuitenkin käytetty pakastemansikoita ja koristeena olevat mansikat ovat kotoisin Espanjasta. Varaslähtö kesään siis!

Tarvitset:

2 erikokoista vuokaa, kooltaan mieluiten 20 cm ja 24-25 cm

1 muna
½ dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

250 g kotimaisia pakastemansikoita
2 dl vispikermaa
1 dl maustamatonta jogurttia
2½ liivatelehteä
2 rkl limemehua
½ dl tomusokeria

4 dl vispikermaa
1 prk philadelphia-tuorejuustoa
1 levy Pandan valkosuklaata
 ½ dl tomusokeria
2 tl kuumaa vettä
4 liivatelehteä

tuoreita mansikoita
punaista elintarvikeväriä

Tee näin:

1. Tee ensin kakkupohja. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon jauhot. Pingota leivinpaperi 20 cm vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa n. 5 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu haarukkaan. Anna pohjan jäähtyä.

2. Seuraavaksi tee pieni mansikkakakku. Sulata ja valuta pakastemansikat ja survo ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Laita 2½ tai 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen n. viideksi minuutiksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen jogurtti ja mansikkasose. Kiehauta limemehu ja liuota ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Lisää limemehu ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Makeuta tomusokerilla. Vuoraa vuoan reuna leivinpaperisuikaleella ja kaada mousse vuokaan pohjan päälle. Laita kakku pakastimeen.

3. Kun mansikkakakku alkaa olla jähmettynyt, aloita valkosuklaamoussen teko. Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Sulata valkosuklaalevy melkein kokonaan, mutta jätä vielä 2 riviä sulattamatta. Vaahdota 4 dl vispikermaa ja notkista tuorejuusto. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaa. Makeuta tomusokerilla. Kuumenna n. 2 tl vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää moussen joukkoon ohuena nauhana samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Pingota isomman vuoan pohjalle leivinpaperi ja siirrä mansikkakakku sen keskelle. Kaada valkosuklaamousse isoon vuokaan ja huolehdi, että se valuu tasaisesti myös vuoan reunoille. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

4. Valmista koristeet. Ohjeen suklaalehtiin löydät täältä. Spritsaa mansikat sulatetulla valkosuklaalla. Anna koristeiden jähmettyä jääkaapissa.

5. Irrota kakku vuoasta liu'uttamalla palettia tai veistä vuoan reunoja pitkin. Siirrä kakku tarjoiluastialle. Koristele mansikoilla ja suklaalehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti