lauantai 3. maaliskuuta 2012

Pistaasimacarons
















Tein ensimmäistä kertaa pistaasipähkinätäytteisiä macaroneja. Täyte on voikreemiä, johon on lisätty reilusti hienoksi jauhettuja suolattomia pistaasipähkinöitä. Nam! Tällä kertaa macaron-kuorien tekeminen ei meinannut onnistua millään, koska sokeri ehti aina joko kärähtää tai kiteytyä italialaisen marengin joukkoon. Syy taisi olla liian pienen sokeriliemiannoksen keittämisessä liian isossa kattilassa, sillä heti kaksinkertaistettuani annoksen italialainen marenki onnistui. Myös suolattomien pistaasipähkinöiden löytäminen tuotti hieman vaivaa, marketeissa myytävät ovat nimittäin lähes poikkeuksetta suolattuja. Mutta vaiva kannatti ehdottomasti, pistaasivoikreemi on erittäin herkullinen täyte macaroneille. Sitäpaitsi, macaronien tekeminen on ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti