tiistai 14. kesäkuuta 2011

Vaahtokarkkisydän

Tämän pehmokakun päällinen on vaahtokarkkitaikinaa (=vaahtokarkkeja, tomusokeria ja tilkka vettä). Testasin vaahtistaikinaa tässä ensimmäistä kertaa, eikä tulos ollut ihan täydellinen: taikinasta tuli liian paksua ja sitkeää, jolloin sitä oli vaikea kaulita ohueksi. Päällinen jäi paksuksi, joten kakku maistui liiankin makealta, ja sitä oli vaikea leikata. Tomusokeria saisi lisäillä todella maltillisesti! Kakussa on mansikka-mokkatäyte.

6 kommenttia:

  1. IHANA KAKKU ♥ nomnom.

    VastaaPoista
  2. Se tosiaan oli ihanan pehmoisen näköinen :) ens kerraks tietää vielä parannella vähän koostumusta.

    VastaaPoista
  3. Ei vitsi mikä kakku, herkun näkönen!

    http://mymind-sini.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Kiitos, mukava saada tällaisia kommentteja :)

    VastaaPoista
  5. Voisitko kertoa ohjeen tuohon vaahtokarkkitaikinaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein muistaakseni koko kakun Kinuskikissan ohjeiden mukaan. Vaahtokarkkitaikinan ohje löytyy täältä:

      http://www.kinuskikissa.fi/vaahtokarkkitaikina-mmf?hakusivu=true

      Tomusokerin lisäämisen kanssa kannatta olla todella, todella varovainen, varsinkin jos käytät eri vaahtokarkkeja kuin Kinuskikissa. Luulin itsekin olevani varovainen ja lisääväni tosi vähän tomusokeria, mutta liikaahan sitä silti tuli. Onnea matkaan! :)

      ps. vaahtokarkinmakuisia kuorrutteita saa myös valmiina leivontanettikaupoista.

      Poista