tiistai 1. tammikuuta 2013

Kuorrutetut sitrusmuffinit

































Uudeksi vuodeksi tein tällaisia herkullisia, makeita, kuorrutettuja muffineja. Alunperin makuna piti olla valkosuklaa-lime, mutta kuorrutuksessa käyttämäni valkosuklaa-lime -rahkan maku osottautuikin todella miedoksi, joten lisäsin siihen hiukan sitruunamehua. Rahka ei ollut myöskään yhtä jäykkää, kuin mitä olin etukäteen luullut, joten tomusokeria joutui käyttämään hurjan paljon pursotettavan koostumuksen saavuttamiseksi. Jatkossa taidan pitäytyä tuorejuustopohjaisissa korrutteissa rahkan sijaan, sillä niihin ei tarvitse lisätä näin paljon sokeria. (Tuorejuustopohjaisen kuorrutteen löydät ystävänpäivämuffinien kommenteista.) Tässä nyt kuitenkin ohje:

Muffinit (n. 17 kpl, laktoositon)
200g margariinia
2dl sokeria
4 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1½dl laktoositonta maitojuomaa
yhden limen mehu

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maitojuoma vuorotellen taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon limen mehu. Jaa paperivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Kuorrute (riittää kuorruttamaan 17 muffinia paksusti)
1 prk (200g) valkosuklaa-lime - tai sitruunarahkaa
125g laktoositonta voita
750 g tomusokeria
oman maun mukaan sitruunamehua, kuitenkin vähintään 1½rkl

Vatkaa rahka ja pehmeä voi sekaisin. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Pursota kuorrute tähtityllalla muffinien päälle ja koristele mielesi mukaan.

Onnellista vuotta jokaiselle!! :)

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos!! :) noita on hauska tehä, kun noista saa niin helposti kivannäkösiä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ne oli melkoisen pehmeitä. :) Tuo kuorrute kuitenkin jähmettyy jääkaapissa just sopivasti pinnalta niin, että pysyy hyvin kasassa.

      Poista
  3. Oi nam! :) Tänään ois tarkotus iteki leivoskella pitkästä aikaa muffinseja, kunhan tuo täystuho nukahtaa päikkäreille. :)

    Blogistani löytyy tunnustus siulle. :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä, pitääpä kokeilla joskus! :) Tää sun blogin on muuten tosi hieno, ja vaikutat taitavalta!
    Jos kiinnostaa, niin käyppä kattomassa mun blogia: matala-maja.blogspot.fi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :) Huomasin, että oot liittynyt myös lukijaksi, kivaa! Toivottavasti viihdyt tän blogin parissa. Käyn katsomassa sun blogin. :)

      Poista