lauantai 15. joulukuuta 2012

Pikkuruiset piparkakkumökitTällaisia piparkakkutalominiatyyrejä tein kämppiksilleni joulumuistiaisiksi (/-maisiaisiksi). Jollakin tavalla halusin heitä muistaa, mutta tentteihin lukemiset ja muut koulu- ja joulukiireet pakottivat rajattuun ajankäyttöön. Nämä syntyivätkin melko pienellä vaivalla, tosin vinot seinät tuntuivat ensin hieman hankalilta kiinnittää, ensikertaa kun tällaista mallia kokeilin. Aika hauskojahan näistä varmasti saisi yksityiskohtaisemmalla koristelulla, kun aikaa olisi enemmän, mutta eikös ole aika viehättäviä näinkin, kaikessa pikkuisuudessaan? :) Saa nähdä ymmärtävätkö monikansalliset kämppikseni suomalaisen joululeivonnaisen päälle, nämä ystäväiseni kun tulevat Italiasta, Kiinasta ja Venäjältä. Ainakaan tämä italialainen ei tunnustanut kotimaassaan leivottavan näitä mausteisia piparkakkuja, vaikka hän ne "gingerbreadiksi" tunnistikin.
Lopusta taikinasta leivoin pyöreitä piparkakkuja käyttäen muumimukia muottina, sillä tuolla opiskelijaboksissani en säilytä suurinta osaa leivontavälineistäni. Konstit on monet!Oletko sinä käyttänyt mukia piparimuottina, siideritölkkiä kaulimena, tai joutunut turvautumaan johonkin muuhun välineeseen oleellisten leipomistarvikkeiden puuttuessa?

2 kommenttia:

  1. Oot tosi taitava! Oletko ihan alan ammattilainen vai vasta koululainen? Joka tapauksessa, minun mielestä näyttää siltä, että sun kannattaa ehdottomasti opiskella joksikin kondiittoriksi tai muuksi! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos!! :) Opiskelen tällä hetkellä yliopistossa ihan muuta alaa. Olin itseasias viimevuoden yo-pohjasella leipuri-kondiittoriluokalla amiksessa, mutta jätin sen sitten kesken kun sain mieleisemmän opiskelupaikan, ja huomasin, etten haluu ammatikseni leipoo kuitenkaan. Harrastuksena kuitenkin ihan paras!

      Poista