perjantai 28. syyskuuta 2012

Suklaaspiraalit ja -lehdet























Tein valmiiksi seuraavaa kakkua varten suklaakoristeita (valmiit koristeet ja kakku seuraavassa postauksessa. Vastaavat suklaaspiraalit valmiina näet vadelmamoussekakun päällä).

Suklaaspiraalit

1. Leikkaa leivinpaperista eripituisia, n. 6 senttiä leveitä suikaleita.
2. Sulata suklaata mikrossa (varo käräyttämästä!) tai vesihauteessa (varo roiskuttamasta vettä suklaaseen!).
Voit tehdä seuraavan vaiheen kahdella eri tavalla:
3.1. Kaada sula suklaa pursotuspussiin tai vahvaan pakastepussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota pitkiä raitoja leivinpaperin päälle.
TAI
3.2. Levitä ohut kerros sulaa suklaata koko leivinpaperisuikaleen pituudelta. Vedä sen jälkeen koristeraapalla (kuvassa) raidat pitkittäin suklaan läpi.
4. Käännä suikaleet spiraalille niin, että suklaapuoli jää spiraalin sisäpuolelle. Vältä spiraailin suklaakierroksia osumasta toisiinsa.
5. Jäähdytä ja jäädytä pakastimessa. Irrota leivinpaperi varovasti ja asettele koristeet esimerkiksi kakun päälle.
Spiraaleja kannattaa tehdä tarvittavaa määrää enemmän, koska ne murtuvat ja sottaantuvat helposti.

Suklaalehdet

1.  Sulata suklaata mikrossa (varo käräyttämästä!) tai vesihauteessa (varo roiskuttamasta vettä suklaaseen!).
2. Kasta leveä veitsen, paletin, lusikan tms kärki suklaaseen ja  paina hellästi leivinpaperin reunaa vasten. Nosta veitsi pois liu'uttamalla sitä samalla itseäsi ja paperin reunaa kohti.
3. Jäähdytä ja jäädytä pakastimessa. Irrota erittäin varovasti paperista, sillä lehdet ovat hyvin ohuita. Asettele esimerkiksi kakun tai leivoksen reunoille tai päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti