keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tuplasuklaapikkuleivät






















Eräs ystäväni valloitti näillä pikkuleivillä jo monta vuotta sitten, ja jokunen päivä sitten ajatus suussasulavan suklaisista pikkuleivistä tupsahti mieleeni. Näitä oli pakko saada, ja ei kun ohjetta utelemaan! Eihän näistä aivan yhtä superihanankoukuttavia tullut minun tekeminäni, mutta todella, Todella herkullisia kuitenkin. Todellinen löytö suklaan ystäville: suuria suklaasattumia ei tarvitse etsiskellä, niitä löytyy joka suupalalla.


Tuplasuklaapikkuleipiin tarvitset:

115 g pehmeää voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ rl aitoa vaniljasokeria
1 maitosuklaalevy, josta on jo naposteltu pari riviä
1 valkosuklaalevy, josta myös saa puuttua pari riviä

Tee näin:

1. Laita uuni päälle 180 asteeseen
2. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää joukkoon ensin muna, sitten pikkuhiljaa jauhot, kaakaojauhe, sooda ja vaniljasokeri. Kääntele lopuksi joukkoon suklaapalat, jotka saavat olla suuria!
3. Laita kahdelle pellille 9 ruokalusikallista taikinaa (yhteensä 18 pikkuleipää), pikkuleivät leviävät melko paljon!
4. Paista 180 asteessa 15 min. Nosta uunista ja anna jäähtyä pellillä 2 min. Siirrä sitten pellin päältä ja anna jäähtyä kokonaan.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Ainakin suklaasyöpöille nämä ovat taivaallisia! Niin suklaisia, mmmmm :p

    VastaaPoista