perjantai 10. elokuuta 2012

Raparperi-vadelmamuffinit




















Vadelmakakkua, vadelmaleivoksia, vadelmamuffineja... Mutta kauden marjathan kuuluu käyttää hyödyksi! Sitäpaitsi näissä on myös raparperia. ;) Koska minulla ei ollut paperisia muffinivuokia, jaoin taikinan suoraan muffnipellin koloihin, seurauksena taistelu muffinien irrottamisessa ja epätasaiset reunat. Maku sen sijaan oli aivan ihana ja rakenteeltaan nämä muffinit ovat ehkä maailman kuohkeimpia.

Raparperi-vadelmamuffineihin tarvitset:

3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl sulatettua margariinia tai voita
n. 3 dl vadelmia
yksi ohuehko raparperinvarsi pilkottuna

Tee näin:

1.Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Lisää pikkuhiljaa joukkoon munat, kerma ja rasva samalla sekoittaen
3. Kääntele vadelmat ja raparperi joukkoon varovasti. Varo vadelmien rikkoutumista.
4. Jaa taikina kahteentoista paperisilla vuoilla vuorattuun muffinipellin koloon tai kaksinkertaisiin paperivuokiin (kaksinkertainen vuoka pitää muffinin paremmin muodossaan).
5. Paista muffinit 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Muffinit ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä hyvän teen kanssa nautittuina. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti