maanantai 30. huhtikuuta 2012

Suklaakakku

















Vappupöytään leivoin myös suklaakakun. Sacherpohjien välissä on appelsiinimarmeladia ja suklaakreemiä. Kuorrutuksena on ganache. Marsipaanikukkien tekoa pitää vielä vähän harjoitella... ;)

4 kommenttia:

  1. Moikka kysyit hasselpahkinämoussekakun reseptiä. Tässä se on.

    En osaa tarkaan kertoa reseptin, koska siihen ei ollut mitään valmista reseptiä vaan heitin raaka-aineet yhteen ja toivoin sormet ristissä, että onnistuu. En myöskään muista tarkkaa työjarjestystä eli kannattaa tehdä miten itse parhaaksi näet. Tämän takia harvoin postaan mitään reseptejä koska en ole ihan varma mitä kaikkea olen laittanut ja miten paljon.. Allaolevasta määrästä sain neljä halkaisijaltaan 20cm moussekakkua + 50 puolipallon muotoista leivoksia

    Jos muistin oikein niin reseptin taisi mennä kuta kuinkin näin.

    Ja massan määrä on suuri, joten kannattaa pienentää reseptin tarpeen mukaan. Toivottavasti tästä oli apua.

    täyte:

    1kg mascarpone
    3 litraa kermaa
    2kg hasselpähkinää gianduja
    14 isoa liivatetta
    300 g sokeria
    maun mukaan vaniljasokeria

    gianduja:
    1/3 hasselpähkinä
    1/3 tomusokeria
    1/3 suklaata

    Glasee:

    1500g tummaa suklaa
    1500g kermaa
    300g hunajaa
    (tätä oli muistaakseni turhan paljon ja sitä jäi yli aika reilusta.

    kiehauta kerma ja hunaja. Kaada suklaan päälle ja sekoittele varavaisesti ettei ylimääräisiä kuplia ei synny. Jos niitä syntyy, voi niitä tarvittaessa siivilöidä tasaiseksi.


    Paahdat kaltattuja pähkinöitä kullanruskeiksi jonka jälkeen heität kuumina monitoimikoneeseen 1/4 tomusokerin kanssa. Massasta pitäisi tulla juoksevaa ja mahdollisimman tasaista. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Massan voi heti käyttää tai sitten säilyttää myöhempään käyttöä varten.

    Sekoita mascarpone, vaniljasokeri ja sokeri yhteen tasaiseksi massaksi. Liota liivatteet. Vatkaa kerma löysäksi. Yhdistä vatkattu kerma ja mascarpone-seos. Lämmitä gianduja 45'C asteeseen ja sekoita rivakasti mascarpone seokseen. Pane liotetut liivatteet tilkkaan kermaam/tai muuhun nesteeseen, kiehauta ja sekoita massaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon vaivannäöstäsi kirjottaa ohje! Näytti niin hienolta ja herkulliselta, että kokeiluun menee ehdottomasti jossain vaiheessa.

    VastaaPoista