lauantai 26. joulukuuta 2015

Jouluinen jäätelökakku (maidoton)






































Raskaita jouluruokia raikastamaan sopii mainiosti jälkkäriksi kirsikkasuklaajäätelökakku. Tämä kaunis suklaakuorrutteinen kakku valmistuu helposti ja nopeasti silikonivuuassa.

22 cm kokoiseen kakkuun tarvitset:
145 g maidotonta tummaa suklaata
750 ml (purkillinen) suklaasoijajäätelöä, esim. Tofuline
750 ml (purkillinen) vaniljasoijajäätelöä, esim. Tofuline
n. 1/5 kääretorttupohjaa
n. 1,5 dl kivettömiä rommi-/säilykekirsikoita

Tee näin:
 1. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa. Kaada sula suklaa silikoniseen kakkuvuokaan ja kallistele vuokaa niin, että suklaa levittäytyy tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin tasaiselle alustalle ja valmista sillä aikaa täyte.
 2. Pehmitä lusikalla suklaa- ja vaniljajäätelöt, kunnes ne ovat pehmismäisen notkeita. Sekoita kirsikat suklaajäätelön joukkoon.
3. Ota vuoka jääkaapista ja levitä pohjalle suklaajäätelö. Pilko kääretorttupohjasta pieniä n. 1 cm palasia ja ripottele ne suklaajäätelön päälle. Levitä sitten päälle vaniljajäätelö. Laita kakku pakastimeen tasaiselle alustalle ja anna jähmettyä yön yli.
4. Ota kakku pakastimesta ja kumoa se tarjoilualustalle. Irrottele silikonivuoan reunoja varovasti ja "kuori" se kakun päältä. Koristele mielesi mukaan. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti