torstai 29. joulukuuta 2016

JoulukonvehditTein joululahjoiksi konvehteja minttuganache-, vadelma- ja vaniljakinuskitäytteillä. Kuvat ovat valitettavasti vähän epätarkkoja, mutta nämä onnistuivat hyvin, ja kuorista tuli kiiltävät ja ohuet. Keskimmäisestä kuvasta näkeekin, että kuori on niin ohut, että vaaleanpunainen vadelmatäyte kuultaa sen läpi. Ohut kuori on hyvä juttu, koska silloin täytettä mahtuu mahdollisimman paljon. :) En jaa yksityiskohtaisia konvehtienteko-ohjeita, mutta listaan alle muutamia tärkeitä vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon. Tarkat ohjeet löydät kermaruusun blogista täältä. Kermaruusu on tehnyt hyvät ohjeet myös temperointiin. Ne löydät täältä.

Vinkkejä onnistuneiden konvehtien valmistukseen (tärkeimmät perusohjeet löydät Kermaruusun blogipostauksista):
- Temperointi on kaiken A ja O. Älä skippaa tätä vaihetta, vaikka se tuntuisi työläältä. Lämpömittari on ehdoton työkalu.
- Temperoidun suklaan voi pitää oikeassa lämpötilassa vesihauteen avulla siihen asti, että se käytetään pohjien valamiseen. Laita suklaa-astia suuremman, lämpimällä vedellä täytetyn astian päälle. Muista, ettei suklaaseen saa päästä pisaraakaan vettä, tai se menee pilalle! Tarkkaile suklaan lämpötilaa jatkuvasti ja vaihda vettä lämpimämpään tai viileämpään tarpeen mukaan.
- Kivi temperointia varten, palettiveitsi ja polykarbonaattimuotit helpottavat haluttuun lopputulokseen pääsemistä, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Voit tehdä konvehteja myös esim. silikonimuoteissa, mutta tällöin niiden kiilto ei säily. Polykarbonaattimuotteja saa ostettua ainakin Chez Mariukselta Helsingistä.
- Jos olet pitänyt konvehteja täyttämisen jälkeen jääkaapissa, ota ne huoneenlämpöön ajoissa ennen pohjan valamista. Suklaa jähmettyy jääkaappikylmään muottiin hirveän nopeasti, jolloin ylimääräisen suklaan kaapiminen pois on vaikeaa. Anna siksi muotin lämmetä hetki ennen pohjan valamista.
- Käytä puuvillakäsineitä valmiiden konvehtien käsittelyssä. Kovan vaivannäön jälkeen olisi ikävää, mikäli täydellisen kiiltäviin konvehteihin tulisi sormenjälkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti