maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappudonitsit
































Tein vapuksi vaihteeksi donitseja munkkien sijaan. Yläkuvassa juuri uppopaistetut donitsit, ja alakuvassa kuorrutetut. Hauskaa Vappua! :)

4 kommenttia:

  1. Nää on kyllä tosi upeen näköset!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Sulla on muuten ihana blogi, kävin katsomassa :)

    VastaaPoista
  3. Hei! voisitko pistää näitten ohjeen? :) nää näyttää iha sika hyviltä ja haluisin testata joskus! ja ihania ohjeita sulla muutenki täällä :P

    VastaaPoista
  4. Moikka!
    Valitettavasti en muista yhtään, että miten toi taikina tehtiin. Kannattaa googletella hyvän kuulosta donitsireseptiä. Suklaakuorrutus on fazerin leivontasuklaata, joka on sulatettu ja johon donitsit on dipattu. Tuohon pinkkiin kuorrutteeseen taas on käytetty mansikanmakuista, vaaleenpunasta tomusokeria, johon on lisätty vettä (ainakin muistaakseni... saattaa olla myös pari tippaa sitruunamehua) sen verran, että kuorrute on sopivan notkeaa ja tarttuu donitsien pintaan, mutta toisaalta niin jämäkkää, ettei se lähde valumaan. Saatoin lisätä siihen myös vähän punasta elintarvikeväriä, mut luulisin et tulee aika pinkki väri pelkästään siitä tomusokerista. Päälle oon vielä ripotellu strösseleitä ja mantelilastuja ja pursottanut suklaaraitoja. Voishan sitä kuorruttaa ihan normaaleja munkkejakin näin, onnistuiskin ehkä varmemmin, kuin että jos alkais kokeilla jotain ihan uutta donitsireseptiä. Toivottavasti tästä oli edes vähän apua! :)

    VastaaPoista