maanantai 10. kesäkuuta 2013

Saksanpähkinä-kinuskijäätelö



























Oi tätä rakkautta! Onko kenties maailman paras jäätelö vihdoin löytynyt? Jäätelöstä tuli tosi makeaa, mutta itsehän en tunne käsitettä "liian makea" ollenkaan. Sain vinkin kondensoidun maidon käyttämisestä jäätelöön Kakkumonsterilta, joka puolestaan oli löytänyt idean Pullahiireltä. Näin ne hyvät ideat leviävät. :) Vähemmän makean version saisi keittämällä kondensoidun maidon kinuskiksi ja vispaamalla koko kermamäärän eli 5,5dl kermavaahdoksi. Luulisin, että silloin kinuski kannattaisi sekoittaa jäätelön joukkoon kunnolla, jotta kondensoidun maidon pehmentävä ominaisuus pääsisi oikeuksiinsa koko jäätelössä. Itse halusin jättää jätskiin kinuskiraitoja ja -sattumia, joten sekoitin kondensoidun maidon jäätelöön sellaisenaan ja keitin kinuskin erikseen. Tämän parempaa kuvaa en jätskistä saanut, sillä pakastimemme jäädyttää kaiken säädöistä huolimatta -27 asteeseen. En malttanut odottaa jätskin pehmenemistä eikä jäisestä kimpaleesta väkisin nirhatuista paloista saanut kauhean kaunista kuvaa. Hieman lämmettyään jäätelöstä tuli kuitenkin ihanan pehmeää; uskon, että -18 asteisessa normaalissa pakastimessa säilytettävässä jätskissä ei ilmene tätä kovuusongelmaa.

Tarvitset:
2 dl fariinisokeria
3,3 dl kuohukermaa ja 2 dl vispikermaa (tai 5,3 dl kuohukermaa)
1 purkki kondensoitua maitoa
vähintään 70g saksanpähkinöitä

Tee näin:
1. Aloita valmistamalla kinuski: keitä 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kuohukermaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes kinuski  paksuuntuu ja pisaran kinuskia voi tiputtaa kylmään veteen sen liukenematta.
2. Vispaa loppu kerma (1,3 dl kuohukermaa + 2 dl vispikermaa) vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito.
3. Pilko pähkinöitä vähän pienemmiksi  ja sekoita ne kerman joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan.
4. Kaada päälle kinuski ja sekoita se joukkoon varovasti niin, että lopputulos on marmorimainen.
5. Pakasta vähintään 6 tuntia. Seosta ei tarvitse sekoittaa välillä.
+1. Nauti!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta, varsinkin kun rakastan pähkinöitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli tosi hyvää! Nyt rupes taas tekee mieli tota, mmmm :p hei mäkin rakastan pähkinöitä!

      Poista