maanantai 23. joulukuuta 2013

Kinuskinen ristiäiskakku





















































Sain kunnian leipoa täytekakun maailman ihanimmalle tyttöselle, siskon tytölleni, joka lauantaina sai nimekseen Siiri. Kakkupohjan ohjeen löydät täältä. Tässä kakussa se on suurennettu kuuden munan pohjaksi 27cm vuokaan. Pohja on leikattu neljään osaan ja kostutettu vedellä. Väleissä on lakkahilloa, vispikermaa ja vaniljarahkaa sokerilla makeutettuna. Kinuski on tehty kinuskikissan ohjeella, jonka löydät täältä. Sokerimassatossujen kaavat ja kokoamisohjeet löytyvät puolestaan Pionilaakson blogista. Reuna ja pursotukset ovat vispikermaa. Mielestäni kakku on yksi parhaiten onnistuneita omatekemiäni. Kinuski onnistui täydellisesti, pursotukset hyvin (kerma tosin vatkautui vähän yli...) ja nimen spritsauskin valkosuklaalla onnistui!

Tein myös pienen maidottoman kinuskikakun. Kinuski on keitetty Oatlyn "ruokakerman" ja sokerin ja fariinisokerin seoksesta (noin) suhteilla 0,7dl kermaa, 0,2 dl fariinisokeria ja 0,25 dl taloussokeria. Seosta ei tarvitse keitellä kuin n. 5 minuuttia. Siitä tulee hyvin helposti liian sitkeää leikattavaksi, ja on parempi jättää kinuski melko vaaleaksi. Joka tapauksessa kasvikermoista ei saa samanlaista kinuskia mitenkään, vaan siitä tulee sen verran venyvää, että pöytään kannattaa varata sahalaitainen veitsi.

Onnea Siirille vielä kauniista nimestä! <3 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti