maanantai 18. huhtikuuta 2016

Rustiikkiset näkkileipätikut







































Maaliskuun sly-paketissa oli ohje näkkileipätikkuihin ja paljon erilaisia siemeniä raaka-aineiksi. Harmittavasti en ollut ennen tätä ehtinyt leipoa mitään sly-paketeista, mutta nyt vihdoinkin päätin pitää vapaapäivän ja kokeilla reseptejä. Leivonta on kyllä ihanan rentouttavaa. :) Tein sly-ohjeiden mukaan näkkileipätikkuja ja blondieita, mutta blondiet paloivat kivikoviksi uunissa, vaikka olivat ohjeen mukaisen ajan uunissa. Ehkä tuo uuni onkin tehokkaampi, kuin mitä olen luullut. :D Noh, söin kyllä niitä kuivuteitakin blondieita, mutta ohjeen taidan laittaa vasta sitten, kun saan leivokset oikeasti onnistumaan. Näkkileivät sen sijaan onnistuivat hyvin, niistä tuli kivan rapeita siemenet sopivat joukkoon erinomaisesti! Ainoastaan ulkomuodosta tuli vähän rustiikkisempi kuin ohjeen kuvassa. Korvasin pellavansiemenet ja psylliuminsiemenet auringonkukansiemenillä ja kurpitsansiemenillä. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje:

Näkkileipätikut
Noin 40 kpl

25g hiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl rapsiöljyä
2 tl hunajaa
1 maustemitta suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl psylliuminsiemeniä

Tee näin
1. Murenna hiiva kulhoon ja liuota se kädenlämpöiseen veteen.
2. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita huolellisesti taikinaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Kohota liinan alla noin tunti. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat mahdollisimman ohuiksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa kumpikin taikinalevy noin 20 suikaleeksi. Laita ne leivinpaperoiduille pelleille.
4. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia kunnes leivät ovat kauniin väriset. Anna leipätikkujen jäähtyä ja kuivua täysin ritilällä.






































Tässä vielä todistusaineistoa blondieista, joista tulikin brownieita. :D

1 kommentti:

  1. Ei ihan vielä brownieseja nuo blondiet :D Näkkäritikkuja voisinkin kokeilla :P

    VastaaPoista