tiistai 28. toukokuuta 2013

Nokkosletut yrttijuustotäytteellä






























Nokkonen on kaikista vihanneskasveista ravintopitoisin ja terveellisin. Nokkonen on kaloriarvoltaan samanarvoinen kuin peruna, kaksi kertaa ravitsevampi kuin porkkana ja lähes kolme kertaa viljeltyä pinaattia parempi. Siinä on 15 % hiilihydraatteja, 5,5 % valkuaisaineita, 0,6 % rasvaa ja 2,3 % kivennäissuoloja (Fe, K, Ca, Mg jne.).
Nokkonen on piipitoisuudeltaan 60-kertainen lehtisalaattiin verrattuna, C-vitamiinipitoisuudeltaan viisinkertainen appelsiiniin verrattuna, rautapitoisuudeltaan seitsenkertainen pinaattiin ja kalsiumpitoisuudeltaan kolminkertainen maitoon verrattuna. --- Nokkonen puhdistaa verta, lisää virtsaneritystä (eli munuaisten toimintaa), vähentää anemiaa, laskee verenpainetta ja verensokeria, edistää suoliston toimintaa ja pintaverenkiertoa, auttaa yliherkkyysreaktioissa ja poistaa raskasmetalleja (Wikipedia).

Tämä superfood on parhaimmillaan juuri nyt, joten hyödynnä nokkosta esimerkiksi letuissa!

Tarvitset:
5dl maitoa
3 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl sulaa margariinia
1 l tuoreita nokkosia
rasvaa paistamiseen

Tee näin:
1. Ryöppää nokkoset keittämällä niitä vedessä viisi minuuttia. Näin niiden polttavuus häviää ja käsittely helpottuu.
2. Jäähdytä nokkoset kylmän veden alla ja hienonna ne.
3. Vatkaa sekaisin taikinan ainekset nokkosta lukuun ottamatta. Anna taikinan turvota puoli tuntia ja lisää sitten joukkoon nokkonen.
4. Paista letut keskilämmöllä. Laita pannulle rasvaa ja aseta siihen tuoreita nokkosia. Kaada sitten päälle taikinaa.

Yrttijuustotäyte:
200g yrttituorejuustoa
5 rkl maustamatonta jogurttia
1 punasipuli
ruohosipulia
basilikaa
emmental-juustoraastetta
-Hienonna sipuli ja yrtit, yhdistä aineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti