torstai 9. toukokuuta 2013
Raparperimarenkimuffinit
Viimevuotinen raparperisato on syytä hakea pakkasesta käyttöön viimeistään nyt, kun uudet raparperit tekevät jo tuloaan. Kirpeä raparperi ja makea marenki sopivat yhteen ihanasti.
Tarvitset:
130g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 dl kuumaa vettä
raparperia
2 kananmunan valkuaista
1 dl tomusokeria
Tee näin:
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kuuma vesi.
2. Jaa taikina yhdeksään muffinivuokaan.
3. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.
4. Koverra jokaisen jäähtyneen muffinin keskelle reikä, ja täytä se raparperipaloilla. Vaahdota valkuaiset ja lisää kovaan vaahtoon tomusokeri pikkuhiljaa samalla sekoittaen. Levitä marenkia muffinien pinnalle epätasaisesti.
5. Laita muffinit vielä hetkeksi uuniin niin, että marenki saa hieman väriä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti