torstai 9. toukokuuta 2013

Raparperimarenkimuffinit






















































Viimevuotinen raparperisato on syytä hakea pakkasesta käyttöön viimeistään nyt, kun uudet raparperit tekevät jo tuloaan. Kirpeä raparperi ja makea marenki sopivat yhteen ihanasti.

Tarvitset:
130g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 dl kuumaa vettä

raparperia
2 kananmunan valkuaista
1 dl tomusokeria

Tee näin:
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kuuma vesi.
2. Jaa taikina yhdeksään muffinivuokaan.
3. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.
4. Koverra jokaisen jäähtyneen muffinin keskelle reikä, ja täytä se raparperipaloilla. Vaahdota valkuaiset ja lisää kovaan vaahtoon tomusokeri pikkuhiljaa samalla sekoittaen. Levitä marenkia muffinien pinnalle epätasaisesti.
5. Laita muffinit vielä hetkeksi uuniin niin, että marenki saa hieman väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti