keskiviikko 28. elokuuta 2013

LehtikaalisipsitLehtikaali sisältää suuret määrät rautaa, C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja proteiinia ja on siksi saavuttanut suosiota ruokaharrastajien ja terveystietoisten keskuudessa. Lehtikaalin voi valmistaa esimerkiksi muhennokseksi, vihersmoothieksi, keitoksi tai jopa sipseiksi! Vanhempani kasvattavat lehtikaalia omalla maatilallaan, josta minä onnekas saan helposti haettua oman terveyspommini. Kallelan tilalla kasvatettua lehtikaalia löytyy nykyään myös monesta varsinaissuomalaisesta marketista. Vaikkei välttämättä uskoisi, lehtikaalisipsit ovat todellakin kokeilemisen arvoisia; itse ainakin jäin koukkuun. Lehtikaalisipsit ovat rapeampia ja ohuempia kuin mitkään kaupan perunalastut ja voit itse vaikuttaa öljyn ja suolan määrään.

Lehtikaalisipsit

Tarvitset:
n. 120g lehtikaalia
2½ rkl oliiviöljyä
n. 1/4 tl suolaa

Tee näin:
1. Pese ja kuivaa lehtikaalit. Poista lehtiruoti. Revi kaali 4-5cm paloiksi (Itse revin palat toisella kerralla näitä tehdessäni suuremmiksi, mutta niitä pienempiä oli kuitenkin kivempi napostella).
2. Laita huolellisesti kuivatut palat kulhoon. Kaada päälle öljy ja lisää suola. Sekoita, kunnes kaikki kaalit kiiltelevät kauttaaltaan öljyssä.
3. Aseta palat kahdelle pellille. Paista 150 asteessa 10 minuuttia. Käännä palaset ympäri ja paista vielä 8-10 minuuttia. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti