lauantai 7. joulukuuta 2013

Gerberakakut





Paljon Onnea Saara!


























Sain tehdä pikkuserkkuni yo-juhliin kakut. Toiveena oli valkoiset sokerimassakakut sinisillä kukkakoristeilla. Tein kolme kakkua tämän päivän juhliin, ja huomiseksi valmistuu vielä yksi kakku naapurien kesken pidettäville kahveille. Tein sienikakkupohjat 27cm vuokaan ja täytin kakut mansikka-banaanitäytteellä sankarin toiveen mukaisesti. Ensin hieman epäilin täytettä turhan "ysäriksi" ja mauttomaksi, mutta kyllä se vaan veikin kielen mennessään! Täysin leppoisin mielin ei tämäkään kakkusessio sujunut, sillä vaahtokarkin makuinen sokerimassa repeili (Taas! Sama juttu kävi Aarnin ristiäiskakussa.) kakun reunoilta. Pursotin pikeerit repeämän peitoksi. Onko muilla samankaltaisia kokemuksia Fun cakes'n Marshmallow fondantista? Millä sokerimassalla te kuorrutatte kakkunne? Ainakin tuo Renshaw'n vihreä sokerimassa, jota käytin lehtikoristeissa ja jonka sain viime SLY-kierroksella, tuntui laadukkaalta ja helpommin käsiteltävältä. Fun cakes'n massa on myös todella jäykkää kaulittavaa käsin! Maku on kyllä hyvä.
Yhden kakun valmistaminen tapahtuu seuraavasti.

Tarvitset:
6 munaa
4,5 dl sokeria
3 dl perunajauhoa
4,5 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
3 dl kuumaa vettä
korppujauhoa

n. 3 dl pakastemansikoita (en mitannut...)
3,5 dl vispikermaa
190 g mascarponea
1,5 banaania
(sokeria)

150 g voita
3 dl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
750 g valkoista sokerimassaa
n. 120 g sokerimassaa koristeisiin

Tee näin:
1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (ei tarvitse olla erityisen kuohkeaa) ja lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kuuma vesi. Kaada seos 26-27cm korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosassa tunnin verran.
2. Valuta sulatetuista pakastemansikoista ylimääräinen mehu pois ja soseuta mansikoita hieman haarukalla. Soseuta banaani esim. tehosekoittimessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone, mansikat ja banaanisose. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
3. Mikäli onnistuit tekemään korkean kakkupohjan, voit leikata sen neljään osaan. Kostuta kakkupohjia sitruunamehulla maustetulla vedellä ja täytä mansikka-banaanitäytteellä.
4. Pehmitä voita mikrossa 5-10 sekunnin erissä. Varo ettei voi sula! Voi on sopivaa, kun se vaikuttaa vaivattomasti levittyvältä. Jätä se kuitenkin mielummin liian kovaksi kuin liian sulaksi, huomaat kyllä jos kreemi ei levity, ja voit sitten lämmittää sitä lisää. Vatkaa voihin tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Levitä kreemi tasaisesti kakun päälle ja reunoille niin, että koko kakku peittyy ohuesti kreemillä.
5. Kauli valkoinen sokerimassa tomusokerin tai silikonimaton päällä ohueksi levyksi ja asettele se kakun päälle. Sommittele ja halutessasi kiinnitä pikeerillä sokerimassakoristeita kakun pintaan.

3 kommenttia:

  1. Mä olen tykästyny siihen vaahtokarkin makuiseen kaulintamassaan, mitä saa ihan normaalista ruokakaupastakin. :) Pariin kakkuun olen käyttänyt sitä ja todennut et on ainakin helpompaa käsitellä kuin Dr. Oetkerin sokerimassa. Muistaakseni tuo kaulintamassa on Confetin ja saa myös pinkkinä. :) Ja on hyvänmakuistakin, ei ole niin makeaa kuin sokerimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko tätä?
      http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/conf1
      En olekaan testannut sitä, pitää kokeilla! Kiitti vinkistä. :)

      Poista
    2. Juurikin tuota tarkoitin, enpä sitten itse tajunnut Confetin sivuille katsoa tuota linkkiä. :D Mullakin on nuo kaikki kaulittavat massat viel testaukses, tähän mennessä olen käyttänyt vain tuota ja sit sitä Dr.Oetkerin sokerimassaa. Koristeissakin tuo on aivan ihanaa käyttää, itse tein yhden hautajaiskakun siitä ja siihen tekemäni ruusu onnistui paremmin kuin hyvin. :)

      Poista