torstai 7. elokuuta 2014

Fazerinanmakuiset ruusukakut

Näissä ruusukakuissa on täytteenä suklaakermaa sekä diplomaattikreemiä appelsiininkuorella maustettuna. Minusta täytteiden yhdistelmä maistui melkein fazerina-suklaalta, nami! Toivottavasti maut pääsivät oikeuksiinsa vielä pohjien välissäkin. Diplomaattikreemin vaniljakreemin keitin lempikakun ohjeella, ja siitä tuli herkullista. Vaniljakreemi kannattaa keittää ehdottomasti itse, sillä se valmistuu nopeasti ja on paljon jauheesta tehtyä kreemiä parempaa. Ohjetta etsiessäni muistin lempikakun blogissa olleen paljon hyviä hillo- ja kreemireseptejä, ja sieltähän se vaniljakreeminkin resepti löytyi! Kannattaa siis vierailla lempikakun blogissa, jos haluaa testata luotettavia ja laadukkaita reseptejä.

Diplomaattikreemi koostui siis yhdenkertaisen vaniljakreemin lisäksi neljästä desilitrasta vatkattua vispikermaa (tuli hieman liian löysää, ehkä 3 dl olisi riittänyt) ja kahden appelsiinin kuoriraasteesta. Appelsiininkuori antaa mielestäni miedon, mutta hienostuneen maun leivonnaisiin. Kannattaa testata täytteessä tai vaikka taikinan joukossa.
Suklaakerma taas koostui yksinkertaisuudessaan kahdesta desilitrasta vatkattua kermaa ja n. 180 grammasta sulatettua tummaa suklaata. Molempien täytteiden alla oli ohut kerros appelsiinimarmeladia.
Pohjat tein kaakaosienikakkupohjiksi ja marsipaanin alle sivelin kaakaovoikreemiä. Tumman voikreemin ja vaalean marsipaanin yhdistelmä osoittautui virhearvioksi, sillä kaulinnasta marsipaaniin jääneet tomusokeripaakut loistivat ohuen marsipaanikerroksen läpi tummaa kreemiä vasten. Asialle ei luonnollisestikaan voinut mitään siinä vaiheessa kun se oli havaittavissa. Noh, opinpahan jotakin tästäkin leivontakerrasta! Ja enpä usko, että muut edes kiinnittävät asiaan huomiota samalla tavoin.

Vielä yhtä asiaa haluaisin tässä postauksessa hehkuttaa, nimittäin Keijun Vuokasprayta. Aivan loistava tuote, jonka vihdoin raaskin ostaa keittiööni. Vuoan voitelu hoituu tällä muutamassa sekunnissa vaivatta, eikä taikinaa jää näin käsiteltyyn vuokaan kiinni ollenkaan. Näitä kakkuja leipoessani en edes korppujauhottanut vuokia, pelkkä vuokaspray riitti. Suosittelen!

2 kommenttia: