torstai 7. elokuuta 2014

Työkalukakku


























Tein tässä taannoin kaksi työkaluaiheista kakkua naapurin 60-vuotisjuhliin. Kakut tehtiin aika kiireellä ja lyhyehköllä varoitusajalla, minkä mielestäni huomaa kyllä ainakin koristeista :D . Koristeita askartelin yömyöhään eikä mikään koristeversio meinannut miellyttää silmääni. Näistä kuulemma kuitenkin pidettiin, joten hyvä niin. Tuo kaakaomarsipaani johon sekoitin vähän sokerimassaakin maistui mielestäni tosi hyvältä, joten sitä käytän varmaan vielä jatkossakin.

Täytteenä kakussa on kahvi-suklaahyytelö, jonka ohjeen otin yläasteen kotitaloudenkirjasta. Se on mielestäni todella herkullista sellaisenaankin jälkiruokana. Pohjan tein tummana sienikakkupohjana ja massan alle sivelin kerroksen kaakaolla maustettua voikreemiä. Massa on tosiaan marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta ja värjäsin sen vielä kaakaojauheella. Koristeet ovat sokerimassaa. Voisin vielä jakaa tuon kahvi-suklaahyytelön ohjeen, sitä kannattaa kokeilla vaikka jälkkäriksi!

Kahvi-suklaahyytelö
3 liivatelehteä
75 g taloussuklaata
3/4 dl vahvaa kahvia
1 iso kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
koristeeksi suklaarakeita tai raastettua suklaata

1. Pane liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen. Paloittele suklaa kattilaan kuumaan kahviin ja sekoita, kunnes se sulaa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kuumaan kahviin. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos edelleen vatkaten.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja lisää munavaahtoon. Käytä sekoittamiseen kaavinta.
4. Annostele suklaahyytelö pieniin tarjoiluastioihin, koristele rakeilla tai raastetulla suklaalla ja annan jäähtyä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti