torstai 9. elokuuta 2012

Maalaishampurilaiset



















Iltapalaksi järjestin tänään hampurilaisbufeen: itse leivoittuja hampurilaissämpylöitä, salaatinlehtiä, tomaattia, ananaspaloja, pekonia, jauhelihapihvejä (kaupan kylläkin), juustoa, suolakurkkuviipaleita, ketsuppia ja majoneesia. Herkullista ja todella täyttävää! Täytteiden määrästä päätellen voitte uskoa, että yksi hampurilainen riitti täyttämään koko nälkäisen mahan, varsinkin kun paistoimme vielä ranskalaisia lisäksi. huhhuh... Ähkystä huolimatta suosittelen tekemään hampurilaiset itse Hesessä tai Mäkkärissä käynnin sijaan.


Maalaishampurilaisiin tarvitset:

3 dl hieman kädenlämpöistä lämpimämpää vettä
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
puolikas pussi kuivahiivaa

Tee näin:

1. Lisää veteen suola, sokeri ja öljy
2. Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään
3. Lisää jauhoseos veteen ja alusta taikinaksi käsin tai koneella
4. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseki
5. Jaa taikina kymmeneen (tai seitsemään jos tahdot suuria hampurilaisia) osaan ja pyörittele osat palloiksi pellille. Kun olet pyöritellyt kaikki sämpylät, paina niitä hellästi hieman alaspäin, että ne pysyvät hampurilaismaisen matalina. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Anna kohota liianan alla kaksinkertaisiksi.
6. Voitele sämpylät vedellä. Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sämpylän pohjassa on tasainen paistoväri.
7. Täytä hampurilaisesi esimerkiksi jo edellä mainituilla täytteillä, tai omilla lemppareillasi.

+1. Kasvishampurilaisen saat korvaamalla pekonin ja pihvit fetajuustolla ja avokadolla!

1 kommentti: