sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Macarons
Näiden macaronien leipomiseen tarvitset keittiövaa'an ja lämpömittarin, mutta noudattamalla ohjeita tarkasti onnistut varmasti!

Tarvitset:
125g sokeria
40g vettä

48g kananmunan valkuaista (a)

125g mantelijauhetta
125g tomusokeria
(väriainetta)
40g kananmunan valkuaista (b)

Tee näin:
1. Mittaa jokainen ainesosa erikseen valmiiksi. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri. Yhdistä valmiiksi mantelijauhe, tomusokeri ja kananmunanvalkuainen (b=40g). Lisää halutessasi elintarvikeväriä.
2. Laita sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja lämmitä seosta 115 asteeseen. Jatka kuumentamista, mutta aloita tässä vaiheessa vatkaamaan valkuaisia (a) vaahdoksi. Valkuaisvaahto on helpointa tehdä yleiskoneessa, mutta myös sähkövatkaimella onnistuu, varsinkin jos saat jonkun avuksi seuraavaan vaiheeseen.
3. Kuumenna sokeriseosta 119 asteeseen. Kaada seos valkuaisvaahdon joukkoon kulhon reunaa pitkin ohuena nauhana (ettei vispilä heitä kuumaa sokeria kulhon reunoille, jolloin se jähmettyy paikoilleen.) samalla sekoittaen. Anna koneen vispata vaahtoa, kunnes se jäähtyy.
4. Yhdistä jäähtynyt italialainen marenki pienissä erissä mantelijauheseokseen voimakkaasti lastalla sekoittaen.
5. Pursota taikinasta pieniä pyörylöitä leivinpaperin päälle pellille. Kopauta peltiä, jottai keot tasottuvat.
6. Anna macaronien kuivahtaa pellillä vähintään 10 minuuttia. Kokeile macaronien pintaa ja totea kuivuus ennen paistamista.
7. Paista 150 asteessa vähintään 15 minuuttia. Macaronit ovat kypsiä, kun niiden "jalka" pysyy kiinni yläosassa. Voit testata tämän "tökkimällä" macaronia.
8. Täytä macaronit mielesi mukaan esimerkiksi hillolla, tahnalla tai kreemillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti