sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kinkku- ja lohivoileipäkakut






























Kummipoikani ristiäisiin tein myös kaksi voileipäkakkua, joiden tekemiseen käytin Valion ohjeita, joskin muunsin niitä hieman. Kuvassa olevat  koristeet näyttävät hieman vinksahtaneilta. Johtunee kuljetuksen aiheuttamasta rasituksesta. ;)

Kinkkuvoileipäkakku

Tarvitset:
15 moniviljapaahtoleipää
1dl kevytmaitoa
300g ohuen ohutta saunapalvikinkkua
150g maustekurkkua pieninä kuutioina
1 paprika pieninä kuutioina
½ dl persiljaa hienonnettuna
500g yrttituorejuustoa
erilaisia salaatteja, tai vain esimerkiksi tammenlehtisalaattia.
kirsikkatomaatteja
2 chiliä

1. Valmista täyte hienontamalla kinkku (jätä vähintään 4 viipaletta koristelua varten!), paprika ja persilja. Lisää joukkoon maustekurkkukuutiot ja 200g tuorejuustoa.
2. Aseta kolme leipäviipaletta peräkkäin, kostuta maidolla ja levitä päälle 1/4 täytteestä. Lado päälle seuraavat kolme viipaletta, ja toimi samoin, kunnes leipäviipaleet ja täyte loppuvat.
3. Kiedo kakku muovikelmuun ja anna sen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
4. Sivele kakun pintaan loppu 300g tuorejuustoa ja aseta päälle revitty salaatti, tomaatit, kinkkuviipaleet ja chilit.


Lohivoileipäkakku

Tarvitset:
15 moniviljapaahtoleipää
3/4dl vettä kostutukseen
1/4 dl sitruunamehua kostutukseen
400g uunissa kypsennettyä lohta perattuna
200g crème fraîchea
2tl sitruunapippuria
3rkl sitruunamehua
1 dl persiljaa
päälle:
300g yrttituorejuustoa
kylmäsavulohta
persiljaa
salaattia
sitruunalohkoja

1. Valmista täyte crème fraîchesta, hienonnetusta uunilohesta, sitruunapippurista, sitruunamehusta ja persiljasta.
2. Aseta kolme leipäviipaletta peräkkäin, kostuta vesi-sitruunamehuseoksella ja levitä päälle 1/4 täytteestä. Lado päälle seuraavat kolme viipaletta, ja toimi samoin, kunnes leipäviipaleet ja täyte loppuvat.
3. Kiedo kakku muovikelmuun ja anna sen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
4. Sivele päälle tuorejuusto ja asettele koristeeksi salaattia, lohirullia, sitruunalohkoja ja persiljaa.

4 kommenttia:

  1. Tosi maukkaan näköiset tarjoilut! :) t. a-m

    VastaaPoista
  2. Kiva kun sulla oli lohikakku jossa ei ole vain savukalaa, tästä tulee raikkaampi. Tän teen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että löysit mieluisan reseptin. :) Toivottavasti maistuu!

      Poista