sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mustikka-vaniljamunkit
































Otimme ystävieni kanssa varaslähdön vappuun leipomalla munkkeja. Tavallisten rinkulamunkkien lisäksi kokeilimme sydämenmuotoisten mustikka-vaniljamunkkien tekemistä, ja hyvinhän nuo onnistuivatkin. Herkullisia!

Mustikka-vaniljamunkkeihin tarvitset puolen litran pullataikinan (voit tehdä taikinan jauhopussin ohjeen mukaan. Munkkitaikinaan ei tarvitse lisätä aivan yhtä paljoa jauhoja kuin pullataikinaan.). Lisäksi tarvitset sopivan kokoisen muotin; voit käyttää esimerkiksi piparimuottia, ja vaniljakreemijauhetta sekä mustikkamarmeladia. Käytä paistamiseen kookosrasvaa (500g), se antaa munkeille ihanan täyteläisen maun. Valmista jämäkkä vaniljakreemi sekoittamalla vajaa desilitra jauhetta puoleentoista desilitraan vettä.

Jaa kohotettu taikina kahteen yhtäsuureen osaan. Kauli molemmat hieman alle sentin paksuisiksi, samankokoisiksi ja -muotoisiksi levyiksi. Paina muotilla toiseen taikinalevyistä hellästi kuvioita, kuitenkaan leikkaamatta kuvioita irti. Laita jokaisen kuvion keskelle reilu teelusikallinen vaniljakreemiä ja reilu teelusikallinen mustikkamarmeladia. Aseta toinen taikinalevy täsmälleen juuri käsitellyn levyn päälle. Leikkaa nyt samalla muotilla irti munkkeja niin, että hillo-kreemikohoumat jäävät munkin keskelle. Voit painella munkin reunoja sormin, mikäli kerrokset harottavat. Paista kohotetut munkit kuumennetussa kookosrasvassa. Sopivan rasvan lämpötilan voi testata ensin pienellä taikinapallolla. Rasva ei saa olla liian kuumaa, etteivät munkit jää sisältä raaoiksi.

Vappuiloa!



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Noi oli tosi hyvii :P mut äkkiäkös te Teemun kanssa leivotte kans munkkeja! :)

      Poista
    2. Ei taideta uskaltaa. Täytyy oottaa, et päästään koittaa leipurimestarin kanssa eka :D

      Poista